Selasa, 3 Mei 2011

Ouch My Knee =[

Kecederaan yg plg sume org pon nk elak, iaitu kecederaan di lutut! ouch sakit nyo huhu so, nk d jadikan cerito akhirnye den raso sendri pengalaman "meletup lutut" siyes sakit gilo, smpai xleh jalan den ha. 1st day mso kono mlm tu den tuam ais,pastu at night still boleh kuar g makan, jalan2 sume la. andthen by next morning, tibo2 kaki den x raso, pastu jojak lantai sakit gilo uummanggaaiiii, lutut da bosar sobolah, x dayo den nk negok eh! elak di kobarkan Untut yo..alaak untut lakk haha pastu poei la jumpo Doctor, fuhh lawa Doc eh, cam Fazura! digoyang2 kan lutut den, nyaris terjatuh Iman den haaa haha =p but as a studentkan den berjaya mengawal keadaan haha Dr kobar ACL =[ nak tau ACL tu apo?

The anterior cruciate ligament (ACL) is a vital ligament for proper movement. ACL injury more commonly causes knee instability than injury to other knee ligaments.[1] Injuries of the ACL range from mild such as small tears to severe when the ligament is completely torn. There are many ways the ACL can be torn; the most prevalent is when the knee is bent too much toward the back and when it goes too far to the side.ACL injuries occur when an athlete rapidly decelerates, followed by a sharp or sudden change in direction (cutting). ACL failure has been linked to heavy or stiff-legged landing; as well as twisting or turning the knee while landing, especially when the knee is in the valgus (knock-knee) position *baca la sendiri eh huhu

lucky den ado kawan nie ha antar den poei sepital, uihhh bopolok berjalan mcm anak xnk lopeh ibu eh, uih x dayo nk igt laei, dah mcm menyusu eeeiiiii haha

Alang2 dah kek sepita molawat Awan nie ha, lamo dah dio duk dlm nie, bilik ado aircon tp mcm kt UK, aircon utk panas kan bilik bkn sojuk kan...apa pon x bleh! haha

Finally i cant touch or talk about football for 6 month, padan muko den haha tp yg talk tu tipu laaa hehe cumo skang keno rest 6 bulan, hey xleh nk berfutsal la nmpk gayo eh...btw Gerard thanks for the Guard...

*morale of the story, igt lah spndai2 tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah juga! =]

1 ulasan:

  1. huhu..so poor of you..btw,take care awai ! =)

    BalasPadam